dilluns, 6 de febrer del 2012

Quiche clàssica

De maneres de fer la quiche ni ha moltes però la cansalada i la ceba sempre hi són. Aquest és la que normalment faig. També s'hi poden incorporar verdures però la base és aquesta.

En aquesta ocasió he començat fent el sofregit de dues cebes grosses. Cal donar temps a la ceba per tal que tregui tots els seus aromes torrats. Quan la ceba ja fa una estona que està a la paella hi he incorporat la cansalada tallada a trossets petits. Per a compensar la intensitat d'aquests sabors també s'hi poden posar (al final) herbes fresques (romaní, alfàbrega, etc.).

He fet servir una massa de pasta brisa comprada, que he posat dins d'un recipient amb les vores una mica altes. Sobre la massa hi he escampat el sofregit. Tot seguit he batut un ou i hi he afegit crema de llet i un raig de llet (per tal de fer-la més lleugera), i ho he abocat al sofregit.

Al damunt hi he posat abundant formatge ratllat. Al forn a uns 180 graus fins que el formatge comença a torrar. Si la quiche no és gaire gruixuda ja estarà cuita.




2 comentaris:

  1. Quina meravella de Quiche. I tan fàcil que semble però es laboriosa i vol el seu temps. A mes jo diria que engreixa una mica mes t'ha quedat per llepar-se els dits i te un aspecte que aniria a prendre-la a on fos de BCn , si la fessin així i de confiança com aquesta. Qualsevol dia la faig seguint aquesta recepta. Temps que s'ha de dedicar-hi?

    ResponElimina
  2. Poc temps. La massa és comprada. Pim pam.

    ResponElimina