diumenge, 15 de gener del 2012

Creps de carxofa

És el primer cop que participo a La recepta del 15. Aquesta convocatòria estava dedicada a les carxofes. Jo habitualment les he menjades fetes al forn, a la planxa, arrebossades i fregides, o bé com a un ingredient més d'un altre plat (arrossos).

Tot plegat no em convencia. Ho he parlat a casa i hem decidit que les carxofes fossin l'ingredient principal d'unes creps. He volgut fer unes creps enrotllades (com uns canelons), i es tractava de fer un farcit que tingués consistència però que cap dels seus sabors eclipsés el de la carxofa: una beixamel.


Per al farcit de les creps he començat tallant els cors de carxofa a làmines i després cadascuna per la meitat. He posat una mica d'oli a la paella i hi he abocat les carxofes. Després d'haver-les remenat una estona les he reservat. Aleshores, a la mateixa paella i aprofitant l'oli que havien deixat les carxofes, he fet un sofregit de ceba abundant, amb foc fort al principi i suau després per tal que la ceba adquirís aquells aromes torrats.


Fet això, hi he abocat la mantega, he esperat que es desfés, i tot seguit la farina. Cal remenar la farina una estona abans d'afegir-hi la llet. Quan la beixamel ha començat a espessir hi he incorporat les carxofes que havia reservat. No hi he volgut posar espècies ni condiments de cap mena: es tractava de tenir una beixamel suau que servís de vehicle per a la carxofa (i que tingués prou consistència com per no sortir de les creps un cop enrotllades).


Per a fer les creps he provat dues receptes però cap m'ha convençut i n'he acabat fent un terme mig. He posat farina (125 gr) dins d'un bol. Hi he afegit un parell d'ous, 250 ml de llet, 60 gr de mantega fosa i un petit raig de cervesa. Tot batut. Fetes les creps, hi he disposat el farcit de manera longitudinal i les he enrotllades.


He col·locat les creps a una plata de forn, hi he posat formatge ratllat pel damunt i les he gratinat breument amb compte que no es cremessin. M'està mal dir-ho però... han quedat molt bones!!



Per cert, si sou amants de la carxofa no us perdeu aquest dossier (pdf) del Portal del Delta del Llobregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada