diumenge, 22 de gener del 2012

Trinxat

Avui hem fet trinxat. Trinxar (del francès antic trenchier), vol dir tallar la carn per a servir-la però també capolar o tallar una cosa a trossos petits. Aquest plat normalment s'anomena trinxat de la Cerdanya però el cert és que es feia a totes les comarques interiors i de muntanya, i actualment es menja a tot arreu. És un plat d'hivern i contundent, fet a base de col, patata i cansalada viada.

Cal bullir fulles de col i patata durant uns 25 minuts. Cal que quedi tot ben cuit perquè després s'ha de posar dins d'una cassola, salar-ho i s'ha d'aixafar bé.

Dins d'una paella amb una mica d'oli fregim uns alls pelats i els reservem. Aleshores hi afegim cansalada (una bons per de la cansalada la farem a trossets petits que incorporarem a la col i la patata).

Quan la cansalada és ben torrada la reservem. Posem una mica d'aquest oli dins la cassola on tenim la col i la patata. Ho barregem bé. Aneu tastant per tal que no quedi massa oliós.

Incorporeu-hi la cansalada tallada petita i remeneu tot plegat. La idea és que tingui aspecte de truita de patata, amb una crosta torradeta.

Cansalada viada

Col

Alls fregits

Col i patata trinxades

Trinxat fet

1 comentari:

  1. MOLT BE I MOLT BE SEGUR !!. I tant a Folquer( la Noguera) vaig aprendre a fer-ho i no se si em quedava tant bo però aquest que vares fer tu Ferran, te un aspecte sensacional

    ResponElimina