dijous, 1 de març del 2012

Dia festiu amb fotos

Flektogon 20mm003 100ppi

Avui és el dia de les Illes Balears, una delimitació administrativa artificial amb la qual molt pocs eivissencs s'identifiquen, si és que n'hi ha cap que ho faci. Però com que és el dia de la comunitat autònoma, és festiu.

Fa temps que l'objectiu de 20mm, Flektogon 4/20 Carl Zeiss Jena, es va espatllar. És el diafragma. Ni obre ni tanca. He intentat dur-lo a reparar a Barcelona però no he trobat ningú que vulgui fer-ho. Però el meu pare, que viu a Galícia, diu que coneix algú que sí que ho farà. Abans d'enviar-li per correu aquesta joia de l'òptica alemanya de postguerra he volgut fer algunes fotos amb ell (diafragma fix, naturalment).

És així com aquesta tarda, que tenia una estoneta lliure, he anat un moment fins a ses Salines. Hi ha un moment del dia, quan ja fa estona que ha passat la posta de sol però encara no és nit tancada, que hi ha una llum molt bona per a fer fotos. És el crepuscle. Avui ses Salines estaven en calma absoluta (excepte el bar de Sant Francesc de s'Estany). Els estanys eren una bassa d'oli, un mirall. Hi havia prou silenci com per poder sentir el soroll que els ocells feien amb l'aigua.

He fet un parell de fotos.

3 comentaris:

  1. Tens raó. No ens identifiquem gens amb aquest dia de festa. Jo encantada de la vida perquè tinc pont. Res més. Sort amb l'objectiu! Per cert, jo ara en busco un de segona mà... :)

    ResponElimina
  2. Dedueixo que ses aspes del diafragma s'han bloquejat de no fer-lo servir. A Palma pots parlar amb en Mateu (Microdelta), tenc molt bona experiència amb ell i el pots cridar per comentar-li el teu problema, Ferran... ell també es dedica a això mateix :-)

    Et deixo el seu telèfon: 971 76 05 24 (Crida pel matí de 8h a 13'30h)

    Abraçada!

    PD: Una joia el CZ Jena... :'-)

    ResponElimina
  3. Marina: ja vaig veure que volies objectiu. El més probable és que trobis alguna cosa per Internet.

    Josep: gràcies per la informació!

    ResponElimina