dijous, 8 de desembre del 2011

Arròs negre

Avui tocava arròs negre al foc de llenya. Comencem per la picada: fregim fetge (de xai, de pollastre...) i alls. Dos tomàquets pelats, alls crus, julivert i la tinta de la sípia. Tot això a la batedora i tindrem la picada preparada. Posem oli i sal a la paella i hi aboquem les gambes. Quan estiguin fetes les reservem. Posem pebrot verd a fregir. Quan ja gairebé està el pebrot i afegim la sípia tallada trossos i quan ja gairebé està hi posem carxofes tallades petites (es fan ràpidament). Anem afegint oli si és necessari. Quan ho tenim al punt hi aboquem l'arròs (avui he pogut cuinar amb un meravellós arròs de l'Empordà). Sofregim l'arròs i hi afegim la picada. Remenem. Afegim llenya al foc per fer-lo més viu i ja podem posar-hi el brou de peix. Remeneu sense por. A mitja cocció hi afegim les gambes que havíem reservat. Seguim amb la cocció i quan l'arròs gairebé està retirem la paella del foc i la deixem un parell de minuts abans de servir els plats. Hi ha gent que fa l'arròs negre amb pollastre o conill (la paella també). Jo n'he menjat i està molt bé.






I altres imatges del dia:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada