divendres, 29 de juny del 2012

La Marina


Gelateria Ferretti, carrer d'Enmig (Eivissa), iPhone4


Carrer d'Enmig (Eivissa), iPhone4


Carrer del bisbe Cardona (Eivissa), iphone4

dissabte, 23 de juny del 2012

Unes de Dalt Vila


Porta pintada (fusta) - painted door (wood). Eivissa. iPhone4.


Antiga casa de Dalt Vila - Old house at Dalt Vila (Eivissa). Mireu-la bé abans que algú hi perpetri una "rehabilitació" i la deixi irreconeixible. iPhone4.


$, Dalt Vila (Eivissa), iPhone4.


Què, Guillem, com t'han deixat l'illa, eh? Dalt Vila (Eivissa), iPhone4.


Carrer de Sant Lluís (Dalt Vila, Eivissa). iphone4.


Costa Vella (Dalt Vila, Eivissa). iphone4.

dijous, 21 de juny del 2012

Novetat editorial: "Cómo la Red ha cambiado el arte"


Els freaks de la teoria de l'art (i jo en sóc un), trobaran interessant aquesta novetat editorial: "Cómo la Red ha cambiado el arte" (ed. Trea, ISBN 978-84-9704-633-6), de Margarita Rodríguez Ibáñez.

Només n'he llegit la introducció (disponible a la web), i té bona pinta. Cita l'obligat "Después del fin del arte" d'Arthur Danto i admet la complexitat de la matèria que tracta:
(...) se debe entender este trabajo como multidisciplinar, porque el arte depende y es inherente a aspectos sociales, económicos y ontológicos, y, por otro lado, porque nos encontramos con un nuevo medio de comunicación que es interactivo, por lo que no se puede obviar que existen autores que intuyen y teorizan sobre las ventajas que el medio aporta al arte, por ser un nuevo soporte de creación, acallando los problemas que suscita la democracia que el medio otorga, debido en gran medida a la disponibilidad de herramienta de fácil uso que se ponen al alcance de cualquiera, y aunque se valora que es incuestionable que el arte se alimenta y evoluciona por cambios constantes en su propio paradigma, esto es, modificando la forma en que se manifiesta y aportando con ello elementos distintivos, intentaremos aproximarnos a ambas posturas para presentar los beneficios y las desventajas que el medio comparta en este cambio paradigmático.

dissabte, 16 de juny del 2012

Més blanc i negre




“Entrance to old country house - Entrada a casa pagesa. Corona, Eivissa. iphone4.


“Ancient landscape (Corona, Eivissa) - Paisatge ancestral (Corona, Eivissa). iphone4.


“Sant Antoni de Portmany des del nord. Sant Antoni de Portmany from the north. Eivissa, iphone4.

IMG_3183__bn2
Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE), Canon EOS 30D, Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC, 12 de juny del 2012.

IMG_3112__bn
La Marina (Eivissa), Canon EOS 30D, Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC, 12 de juny del 2012.



dilluns, 4 de juny del 2012

Cables de la Humanitat

El bo d'en Victorino Planells diu en una carta que publica avui la premsa local que els cables elèctrics i telefònics donen mala imatge al barri eivissenc de la Marina, i que s'haurien de retirar. Normalment, jo hi hauria estat d'acord. Però crec que hem de ser realistes i treure profit de les circumstàncies que ens ha tocat viure.

Desenganyem-nos: llevat d'alguna actuació puntual, els cables de Dalt Vila, la Marina i sa Penya no es soterren. Seguiran allà durant molt de temps. No hi ha ni sensibilitat ni diners per a eliminar-los. Hem de fer que siguin un senyal d'identitat, un element que distingeixi Eivissa: el paradís del cable, el cablejat de la Humanitat.

A partir d'ara en posarem més, molts de cables. La reforma dels PEPRI deixarà ben clar que les esteses elèctriques formen part del nostre paisatge urbà i fan que sigui conegut mundialment. Els japonesos vindran a fer-se fotos entre els nostres cables. La UNESCO els inclourà en la declaració de Patrimoni mundial. Ni Dalt Vila, ni sa Caleta, ni la posidònia: els cables ens trauran de la crisi. Nedarem en l'abundància.

IMG_1139 72ppi
Puig des Molins

IMG_0097 72ppi
Dalt Vila

IMG_0059 72ppi
Dalt Vila

0006oooooooo1200
La Marina

IMG_0056 72ppi
Dalt Vila

IMG_1767 72ppi
sa Penya

DSC02182_
La Marina

IMG_0972 72ppi
sa Penya

IMG_0090 72ppi
Dalt Vila

IMG_1768 72ppi
sa Penya


Dalt Vila


La Marina

IMG_1771 72ppi
sa Penya

IMG_1822 72ppi
sa Penya


divendres, 1 de juny del 2012

La Sèquia Llavanera, paisatge supervivent

Avui he estat al tram final de la Sèquia Llavanera, que "es troba endegat artificialment per aprofitar millor les aigües i regar els camps dels voltants. És, sens dubte, un dels torrents que més al·luvions ha aportat a la formació de les terres humides i fèrtils de les feixes, ja des de fa segles. La seua conca té una extensió de 56,57 km2, superfície que el situa en la tercera posició dels cursos d’aigua més importants de l’illa" (Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera).

Els camps que hom troba a banda i banda d'aquest curs d'aigua són, encara actualment, una zona de conreu de secà i constitueixen un dels darrers reductes del paisatge agrari del pla de Vila que, entre polígons industrials i urbanització incipient, arriba fins a les portes de la ciutat d'Eivissa.

En aquesta època de l'any, en què el sol ja rosteix els camps, hom hi pot veure bales de palla. En veurem durant molt de temps?